De behandeling

Een behandeling komt het best tot zijn recht indien je comfortabele kleding draagt.

Tijdens de behandeling worden zachte manuele technieken gebruikt en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Door middel van het voelen en ‘luisteren’ met de handen naar de beweeglijkheid en kwaliteit van het bindweefsel en het ritme worden disbalansen vastgesteld. Tegelijkertijd wordt hierdoor de spanning van de vliezen in hoofd en ruggenmerg weggenomen. Soms heb je het gevoel dat je weg bent geweest. Dat is een goed teken. Het hoofd gaat even uit. Onze hersenen gebruiken ongeveer 80% van onze energie.

Je ervaart een diepe innerlijke stilte en je komt dichter bij jezelf. Er komt energie vrij die je lichaam kan gebruiken voor herstelwerkzaamheden. Er ontstaat helderheid en elke cel in je lichaam herinnert zich dan het oorspronkelijke plan.

Als er een nog niet opgeloste blokkade wordt gevoeld, welke een emotionele historie heeft, is puur lichamelijk werk niet voldoende. Dan is het mogelijk om rechtstreeks met deze emotie, dit trauma, te praten. De ene keer volstaat een enkele behandeling, maar vaak zijn meerdere sessies gedurende een bepaalde tijd nodig. Uiteraard wordt dit in overleg besproken.